Afkickcentrum – Centro De Rehabilitación para mujeres Genésis​

Verslaving is één van de grootste problemen in Costa Rica. Kinderen raken al op jonge leeftijd verslaafd. Instabiele thuissituaties, ouders die verslaafd zijn, seksueel misbruik en armoede zorgen ervoor dat kinderen al jong in aanraking komen met drugs. Een vicieuze cirkel die niet te doorbreken lijkt, wanneer de kinderen op latere leeftijd trouwen, kinderen krijgen en niet los kunnen komen van het drugsmilieu.  

De lokale kerk in de wijk Alajualita, zag deze vrouwen en zocht een manier om deze cirkel te doorbreken. Op een berg, zo’n tien minuten rijden van de stad ligt iets verscholen het afkickcentrum ‘Centro De Rehabilitación para mujeres Genésis​’. Een afkickcentrum speciaal voor vrouwen! Vanuit de hectiek van de stad, heerst hier rust. Je hoort de bomen ruisen en de vogels fluiten. Echt een plek om op adem te komen. Een plek om het oude leven achter te laten en opnieuw te beginnen zoals je kunt lezen in het verhaal van Irenia.

Dit is een plek waar de vrouwen gezien worden door de ogen van God. Een huis waar rust, liefde en perspectief wordt geboden. Volgens een stappenplan worden vrouwen geholpen om af te kicken van de drugs. Elke vrouw wordt begeleid door de psycholoog van het huis. De vrouwen ontwikkelen nieuwe vaardigheden door in de kas te werken of door creatieve workshops. Er zijn groepssessies waarin wordt nagedacht over het krijgen van nieuw perspectief op de toekomst en het herstellen van relaties. Het huis is een plek waar vrouwen God leren kennen en ontdekken dat zij waardevol zijn in zijn ogen. Een levensveranderde plek zoals je kunt lezen in het verhaal van Priscilla
 
Help jij mee om jonge vrouwen uit de vicieuze cirkel van drugs te halen en een levensveranderende tijd te geven in het afkickcentrum?