Wijk – La Tabla

Alleen via een bruggetje kom je erin, de wijk La Tabla. Vanuit een hoog gebouw word je in de gaten gehouden. Je ziet het niet, toch voel je het als je daar naar binnen gaat. De spanning hangt in de lucht. In de ochtend valt het nog mee, dan slapen de meeste drugscriminelen. Maar ‘s middags kun je er beter niet wezen.  

Toen dominee Bella Flor 25 jaar geleden begon in La Tabla, was het nog veel erger dan nu. Afval werd niet opgehaald. Bij problemen durfden zelfs de politie en brandweer de wijk niet in. De wijk werd gedomineerd door twee rivaliserende drugsbendes. Nu is dat anders. Er staan bomen, geplant in fel geverfde autobanden. Kinderen lopen met een glimlach op straat, op weg naar de bijles die Claudia hen straks geeft. Een grote afvalcontainer functioneert weer en de rivier is schoongemaakt van alle rotzooi. Bella Flor ziet dat God aan het werk is. Meer hierover, vertelt ze in haar eigen verhaal.  

Toch zijn de problemen verre van opgelost. Nog steeds zijn er schietpartijen en is de aanwezigheid van drugs een van de grote problemen in de wijk. De GZB ondersteunt deze wijk maandelijks met een gift. Op die manier wordt er bijvoorbeeld gezorgd dat het eethuis De Commedor een veilige plek is voor kinderen om bijles te krijgen. Daardoor is er elke dag een gezonde warme maaltijd voor de kinderen. Allemaal gefaciliteerd door gemeenteleden uit de kleine kerkgemeenschap die inmiddels is ontstaan. Mensen een tweede kans geven, dat is het verlangen van Bella Floor. Als je dit project steunt, draag je daaraan bij! Bijvoorbeeld door te geven voor een nieuwe speeltuin voor de kinderen in La Tabla.