Opvanghuis tienermeiden – Comunidad para Adolescentes Mujeres

Acht meiden in allerlei leeftijden zitten op de grond in de woonkamer.  Het is een opvanghuis of, beter gezegd, een opvangthuis. Vanuit de kerk Fundacion Genesis is dit huis opgezet voor meiden die op jonge leeftijd al met veel problematiek, zoal misbruik en drugsgebruik te maken hebben gekregen en niet langer thuis konden wonen.  Een van de meiden heet Esther. Lees hier haar verhaal om haar te leren kennen.  

Vanuit de overheid worden ook kinderen opgevangen. Maar sommige van hen worden doorgestuurd naar dit huis omdat de overheid er geen raad meer mee weet. Het is een mooie samenwerking met de kinderbescherming die op deze manier de meiden op en veilige plek brengt.  

In het huis is 24 uur per dag liefdevolle zorg aanwezig. De meiden worden geholpen om structuur aan te brengen in hun dag, zoals opstaan, bed opmaken, douchen etc. Naast school is er ruimte voor verschillende cursussen en traumaverwerking. Bijzonder om te zien hoe de kinderen het traject samen volgen. Zo geven ze elkaar twee keer per week feedback zodat ze kunnen groeien. Natuurlijk is er ook volop ruimte voor ontspanning zoals een dagje naar het strand. Kortom een echt thuis! 

Veel meiden hebben littekens, fysiek of mentaal. Door de liefde en veiligheid in dit huis gaat het nu veel beter met hen en krijgen zij nieuw perspectief. Door dit project te steunen, krijgen meer meiden een tweede kans.