Sponsorideeën

Een belangrijk onderdeel van het diaconaal project is fondswerving. Maar hoe betrek je daar nu de gehele gemeente bij?

Ideeën voor acties:

  • Water halen is in Mozambique een echte taak voor de vrouwen en meisjes. Helaas moeten zij een enorm eind lopen om water te halen. Organiseer een actie waarbij lege flessen opgehaald worden.
  • Organiseer een talentenjacht (zoals in Mozambique). Daag de hele gemeente uit om het mooiste optreden te doen. Het lied of de sketch moet iets met ‘Geef hoop’ te maken hebben. Laat de gemeente stemmen en kies zo de top 5.
  • Maak een kookboek met recepten uit de gemeente. Verzamel verschillende recepten en voeg deze samen in een kookboek. Verkoop de gedrukte exemplaren of maak een ebook dat online verkocht kan worden.
  • Organiseer een dienstenveiling. Hierbij worden diensten geveild. Diensten die iedereen uit de gemeente kan aanbieden. Bijvoorbeeld een dagje klussen, een rondleiding op een bedrijf of een leuke activiteit verzorgen. De aanboden dienst wordt door de veilingmeester voorgelezen en vervolgens kunnen gemeenteleden daarop bieden. Om te voorkomen dat de prijzen te hoog komen te liggen dat alleen de welgestelde gemeenteleden mee kunnen doen, kun je ook diensten voor een vaste prijs aangeboden.
  • In Mozambique moeten de bewoners veel en ver lopen om ergens te komen. Wil je weten hoe dit voelt? Gebruik dan een hele dag geen enkel vervoer, behalve je eigen benen om ergens te komen! Of organiseer een wandeltocht en laat deelnemers gesponsord worden.
  • Organiseer een maaltijd op een zaterdag voor iedereen uit de gemeente. Met de inschrijfkosten voor deze gezamenlijke maaltijd, dek je de kosten van de voorbereidingen en sponsor je het Diaconaal  project.
  • Veel meiden in Mozambique hebben hun haar creatief ingevlochten. Start een mini-kapperssalon en doe het haar
    van mensen in de gemeente. Dit kan goed tijdens een actiedag of actiemarkt.

Meld je actie aan op www.diaconaalproject.kentaa.com.

Via deze website kun je je actie delen en kunnen mensen eenvoudig doneren. Ook zie je meteen hoeveel geld je met je actie hebt opgehaald.

Hier kun je ook inspiratie op doen van andere gemeenten!

Klik op de foto om naar de website te gaan