Recept – Queque seco

In Costa Rica houden ze van lekker zoet! Hieronder vind je een recept dat je heel makkelijk zelf kunt maken. Wist je dat ze deze queque seco, oftwel sinaasappelcake, vaak eten rond Pasen? Pak een boodschappentas, trek een schort aan en zet dit heerlijke toetje op tafel. ¡Mucho éxito! 

Ingrediënten voor de cake:  

  • 3½ kopjes bloem  
  • 3 theelepels bakpoeder 
  • Schil van een sinaasappel 
  • ½ kopje sinaasappelsap, vers geperst 
  • 1¼ kopje boter 
  • 1¾ kopje suiker 
  • 8 eieren 
  • Een snufje zout 
  • ½ theelepel vanille-extract 

Benodigdheden: 

  • Bakvorm (tulband)  
  • Oven 
  • Mixer 
  • Rasp  

Zo bereid je het: 

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden; 
  2. Scheid de eieren; 
  3. Pak een kom en meng hierin de bloem en het bakpoeder; 
  4. Meng in een andere kom de boter, suiker en zout. Als dit mengsel romig is, voeg je de 8 eidooiers één voor één toe. Blijf kloppen terwijl je dit doet; 
  5. Voeg de gezeefde bloem, het sinaasappelsap, de geraspte schil en het vanille-extract toe;
  6. Zet deze kom nu even aan de kant en pak een nieuwe kom voor het stijf kloppen van de eiwitten; 
  7. Meng de eiwitten voorzichtig door het mengsel dat je eerder al gemaakt hebt; 
  8. Giet het mengsel in de tulband bakvorm en zet de cake voor 30 minuten in de oven;
  9. Ruim wat je gebruikt hebt weer netjes op en geniet van je creatie. ¡Buen apetito!