Open je ogen!

Jaarthema

Met een nieuw seizoen, volgt ook weer een nieuw HGJB-jaarthema. In het seizoen 2017-2018 willen we samen met gemeenten nadenken over het jaarthema Open je ogen. In het dagelijks leven heeft ‘zien’ vaak een passieve vorm aangenomen. Je ziet mensen, je ziet situaties, maar in hoeverre komen ze nog echt bij je binnen? Met dit jaarthema willen we gemeenten motiveren om actief te gaan ‘zien’. Zien wordt dan een bewuste keuze. Een keuze waarbij je je ogen open moet doen!

Diaconaal Project

Het jaarthema Open je ogen is ook het thema van het diaconale project 2017-2018. We hopen op deze manier het jaarthema meer impact binnen de gemeenten te kunnen geven. Door het hele seizoen actief met het jaarthema/diaconale project aan de slag te gaan, komen er drie accenten aan bod: Open je ogen voor God, voor de gelovige ander en voor de wereld. Op deze manier creëer je een voedingsbodem waarbij de bewustwording om actief je ogen open te doen ook echt kan gaan landen.

Downloads katern en preekschetsen 1 & 2

Voor het startweekend hebben we een behoorlijk compleet katern geschreven, waarmee je een goed en leuk programma voor jongeren & ouderen neer kunt zetten.

Bij het startweekend is ook een 1e preekschets verschenen (download hier de preekschets)

En het katern startavond voor leidinggevenden:

Inmiddels (maart ’18), hebben we ook de 2e preekschets beschikbaar! (download 2e preekschets)

Inspiratiedocument 
Lees ook het inspiratiedocument, met informatie over het thema en wat er op de planning staat, zowel voor het jaarthema als het diaconale project. We hopen dat het veel gemeenten aanzet om met dit thema aan de slag te gaan.

Download het logo open je ogen pdf of word-versie.

Bezoek ook één van onze projectavonden.
Klik hier om je aan te melden voor een projectavond bij jou in de buurt.

Goede voorbereiding!