Kinderdagverblijf/eethuis – Comedor Infantil

Het eethuisje in Alajuelita ligt vlak bij een klein houten bruggetje. Aan de overkant is de meest gewelddadige buurt van de stad. Veel vrouwen wonen daar alleen met hun kinderen in grote armoede. Ze staan voor een groot dilemma. Wanneer ze hun kinderen alleen thuislaten om te gaan werken, worden hun kinderen prooi van de drugsdealer. Wanneer ze thuisblijven is er geen eten.  

De lokale kerk ‘Fundacion Genesis’ begon daarom vanuit een klein huis vlak bij het bruggetje eten uit te delen aan deze arme kinderen. Vier keer per dag komen ze langs en ontvangen een bordje eten en enorm veel liefde. Dat is wat je ervaart op deze kleurrijke plek. De kinderen genieten van het eten en van de positieve aandacht. Een aai over hun bol en een dikke knuffel, dat is wat het verschil maakt. Het project zet mensen vanuit de wijk in als medewerker. Op deze manier wordt er gebouwd aan goede contacten in de wijk. Ook krijgen vrouwen de kans om werkervaring op te doen en een salaris te verdienen. Lees ook het verhaal van voorganger Alberto Castro.
 
Naast de 140 bordjes eten die worden klaargemaakt, is er op de bovenverdieping een aantal jaren geleden een kinderdagverblijf gevestigd. Op deze manier worden moeders gestimuleerd om werk te zoeken en is er ondertussen een veilige plek voor hun kinderen. Dat het een veilige plek is blijkt wel als je tijdens het middagdutje rondloopt. Op simpele matjes op de grond liggen de peutertjes vol overgave te slapen.  

Help jij de deze lokale kerk om het verschil te maken in het leven van deze jonge kinderen? Geef voor een bord eten en liefdevolle aandacht.