Huis van hoop – Casa Esperanza

Hoewel het huis van hoop met groot hek en prikkeldraad omheind is, zoals bijna elk huis in San José, blijkt bij de deur meteen al waar het hier om draait. Een bordje legt het in een paar woorden uit: Huis van hoop. Hier is respect, nederigheid, dienstbaarheid en een gemeenschap in liefde als familie.  

Het voelt dan ook als thuis. Een thuis voor mensen die van ver komen voor een kankeroperatie in de hoofdstad. Oma Flori, een van de vrijwilligers, vertelt dat mensen hier mogen blijven om te herstellen van een operatie voordat ze weer naar huis gaan. Ze verblijven hier gratis met één extra familielid. Onder de patiënten bevinden zich niet alleen ouderen. Zo is er ook een meisje van 4 jaar, Fabiena die hier enkele maanden herstelde van de chemokuren.

In Casa Esperanza wordt voor de patiënten gekookt en de vrijwilligers staan klaar om mee te gaan naar het ziekenhuis voor ondersteuning. In de tuin vol prachtige inheemse planten hangt de kleurige was te drogen. Ook in het wassen en schoonmaken worden de patienten en hun familie zoveel mogelijk ontzorgd.  Daarnaast worden de patiënten bemoedigd door bijbelstudies. Er is ruimte voor gebed en een pastoraal gesprek door pastor Edgar of Claudia. Lees het verhaal van Claudia en ontdek wat haar beweegt.  

Er is plek voor 6 patiënten, waarbij er soms zelfs iemand op de grond moet slapen. Het is een verlangen om dit huis van hoop uit te breiden. Soms duurt een herstel langer en zijn er andere patiënten voor wie geen plek is. Er zijn plannen voor een tweede huis. Help mee om dit te realiseren en meer patiënten een huis van hoop te bieden.