Actiemaand

Lees hier de tips om als club, vereniging of gemeente mee te doen aan de speciale actiemaand voor het Diaconaal project ‘Geef hoop!’

Corona treft niet alleen Nederland, maar ook Mozambique, het land dat centraal staat in het diaconale HGJB-project ‘Geef hoop!’ Gelukkig is het aantal coronadoden zeer beperkt gebleven, maar de gevolgen voor de samenleving zijn enorm. Juist nu kan Chiyembekezo belangrijk werk doen in Mozambique, onder andere omdat de regering aan de organisatie een speciale status heeft gegeven, die haar in deze coronacrisis meer mogelijkheden geeft. Des te meer is het erg jammer dat de opbrengst voor het Diaconaal project fors achterloopt.

Als HGJB willen we proberen een inhaalslag te realiseren. Daarbij focussen we vooral op de decembermaand, waarin het Kerstfeest ons wijst op de hoop die Jezus Christus geeft. Laten we – daardoor geïnspireerd – ook hoop verspreiden onder de jongeren in Mozambique!  

Corona-proof tips om in actie te komen  

 1. Voor kinderclubs & gezinnen 
  Download een bouwplaat van een kerstlantaarn en laat de kinderen deze in elkaar knutselen en versieren. Zet de mooie lantaarn voor het raam of geef hem weg. Zo kunnen we met dit licht een teken van hoop zijn voor anderen. Door de aanschaf van deze download steun je het Diaconaal project.
 2. Belactie 
  Organiseer net als de jongeren van de hervormde gemeente in Bodegraven een belactie. In deze gemeente belden dertig jongeren op een avond met alle (volwassen) gemeenteleden. Naast een gezellig praatje hebben zij geld opgehaald voor o.a. noodhulp aan Mozambique. Voor deze actie is een belscript en ander informatie hier beschikbaar.
 3. (Kerst)kaartenactie! 
  Verkoop mooie setjes kaarten! Karla Leeftink Natuurfotografie heeft setjes kaarten beschikbaar gesteld voor een sponsoractie voor het Diaconaal project. Er zijn diverse natuurkaarten te krijgen. Vraag kinderen/tieners deze kaarten te verkopen aan familie, vrienden en gemeenteleden. Lees hier hoe deze actie werkt. Kijk voor meer informatie en de keuze aan kaarten op www.karlaleeftink.com
 4. Geef-Hoop-Hardlooprondje
  Laat mensen zich sponsoren voor hun hardlooprondjes. Diverse hardloop-apps geven mogelijkheden om een kaartje met het aantal kilometer te delen met anderen. Betaling kan coronaproof via een Tikkie. Wie maakt er de meeste kilometers voor de jongeren in Mozambique?
 5. Organiseer een online veiling.  
  Diverse actiedagen worden altijd aangevuld met een veiling van diensten of (zelfgemaakte) artikelen. Organiseer deze veiling nu online met een online ontmoeting via kerktv of YouTube en presenteer de verschillende producten en diensten. Laat gemeenteleden bieden via de chat of een kerk-app. Of vraag een technische jongere uit de gemeente om te helpen met het maken van een website of ‘webshop’, waar producten en diensten gekocht kunnen worden.
 6. Geef! 
  Ook online geven voor het Diaconaal project wordt nu nog makkelijker. Geef via deze QR-code! Deze QR-code kan ook gebruikt worden tijdens online-kerkdiensten. Hier is naast de QR-code ook een betalingslink beschikbaar, die doorgestuurd kan worden via WhatsApp.